Grįžtu tik dar labiau išėjęs. (D.R.)
32, Šiauliai, Litvanya




Ištrauka iš filmo : du vyrai balkone rūko, vienas iš jų - gydytojas, kitas - jo buvęs pacientas.
- O... Gydytojau, žinau, kad negalima, bet...
- Taip, suprantu... Namai.
Jie surūko po vieną cigaretę. Tyli. Tada gydytojas taria :
- Šokoladas.
- Atsiprašau, kas?
- Šokoladas.
- ...
- Suprantate, kai surūkau cigaretę, visada užsinoriu šokolado.
- Tai gal po šokoladinį kokteilį?
- Būtinai.

****

Prie tokių keistų dalykų sąrašo, kuriame slepiasi : nusiskusti galvą (plaukus), išsitatuiruoti mažą žvaigždę (žemiau krūtinės, ties kairiąja kūno puse), pasimatuoti Jono Meko skrybelaitę, pridedu dar vieną : nusidažyti plaukus raudonai (nes rožinė spalva jau buvo, kaip ir violetinė, kurios nebesinori) bei pasikalbėti su kunigu (kad ir apie pasaulį.
Vietoj žvakučių, kurias reikėtų pūsti ant torto, kiekvienais metais aš prirašau po vieną keistą dalyką, kartais - ir po du. O šiemet - tik iš naujo prisimenu, ko dar nepadariau.

Bandau susitelkti ties savimi (ir įsivaizduoju, kad mane it kriauklę, prikiša prie ausies, kad išgirstų jūros ošimą), bet užuodžiu kaip raudonai - geltonai žydi gladijolės (kardeliai) po langais, noksta neskanūs kaimyno obuoliai kitapus gatvės bei vakarėja dangus, kažkoks visai be debesų. Šis vakaras per daug toks pat, kaip kad praeitais metais, kai nešina juostiniu fotoaparatu ėjau medžioti šešėlių ir žalių traktorių prie angaro; jis beveik toks pat, kaip kad ir kažkurią dieną Šiauliuose, kai lyg pro šalį eidama, pražingsniavau Bulvaru, o paskui užsukau į "Kišenę"... Kažkokie nuostabūs tie vakarų pasikartojimai, kai tau nelieka nieko kito, tiktai mėgautis jais.

Saldžių Sapnų,
(pa) naktinėtojai.




72 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor