07.12.2012
Imbieras.
32, Šiauliai, Litvanya


(Šaltinis: www.weheartit.com)

---
Praeitais metais pirmą kartą paragavau imbierinių sausainių - pratisas fui tebeskamba dar ir šiandien, kai tik užuodžiu užmojus tokius kepti. Bet užtat jų pakuotė buvo labai graži (nors niekas jų ir nevalgė tą vakarą, kai atsinešiau). Mano kaimynei mano plaukų spalva primena imbierą, sakė, taip dabar ir vadins mane - ginger. Juokas juokais, bet kol tamsi spalva nusiplaus, veikiausiai ir būsiu kokia ryžuolė, į visas puses styrančiais plaukais, išsipynusiais iš kuodelio.


ginger ginger ginger.
Nenorėčiau, kad amerikietiškame filme mano vardas būtų Džinžder. Kažkodėl primena katę. ---

Taip taupiai ir trumpai (kaip prieš grįžtant namo - kitaip ir ne pavyksta) - savuoju Meku pakerėjau ir nurungiau, dabar stypsom abu ant pirmos vietos laiptelio. Aš turbūt labai keista (arba dar kokia), bet tai džiugino pirmas penkias minutes, o paskui užslinko kažkas slegiančio ir vėl - laukimas - kada bus dar kuo pasidžiaugti. Veikiausiai, tokias nuotaikų tendencijas įtakoja peršalimas, riečiantis mane į ožio ragą. Man palinkėjo mekiškos stiprybės su juo kovojant; norėčiau daug daug daug, labai daug šios (arba kitokios) rūšies stiprybės, nes ilgainiui papaiksiu, viską mesiu ir nušoksiu nuo to lyno, ant kurio balansuoju. Nusipirksiu bilietą ir išvažiuosiu. Kur nors... Ak, naivume švenčiausias! Niekada šitaip nepasielgsiu, tik kartosiu, jog daugiau šitaip nebesielgsiu ir viskas susitvarkys.

Aš ieškau savo atspirties taško, atleiskit.

---

Jei pinigai nebūtų svarbūs, iškeisčiau savo dykai gautą mobilųjų į senos laidos kamerą ir kurčiau filmus apie tai, apie kas gyvena mano galvoje - o joje gyvena įvaizdžiai, sukarpyti į mažus fotojuostelės kadrus. Arba savo senovinį lagaminą iškeisčiau į spausdinimo mašinėlę ir rašyčiau knygas.

Tai turbūt egoizmo viršūnė, bet kai ieškau knygų ir nerandu nieko, kas būtų bent kiek panašu į mano rašymo stilių - nusiviliu. Tad veikiausiai, mecenatorė ir pagrindinė skaitytoja būčiau tik aš. O jei grįžtant į realybę, tai, veikiausiai, atlaisvinčiau sagtį nuo plaučių dirželio ir įkvėpčiau giliau - kiek daug problemų sumažėtų iškart! Neskolinga, neprivalanti atsiskaitinėti, būti priklausoma ir nuolanki, besitaikstanti. Bet čia kažkodėl ne utopija, todėl ir negalima atsakinėti į tokius klausimus. Ar ne?

---
Ir: atleiskit už sentimentalizmą ir pagraudenimus. Kažkokia jautri ašai.


40 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor