.Ne tai, ko norėjai*.
30, Vilnius, Litvanya


Šaltinis: http://letusdietonightagain.tumblr.com/post/96083870781

Esi ištroškęs prisilietimų, bet nesugebi nedrebėt liečiant šaltiems pirštams, nes ne šito norėjai, ne apie tai galvojai. Žadėjai paaukoti daug, bet apsidairęs pradedi suvokti, kad kažko aukoti paprasčiausiai nėra kam. Ir vis dar gėdijiesi, kad leidai šitaip akiplėšiškai elgtis visai svetimai. Leidai pasijusti valdove pasaulio priklausančio ne jai, kuriame renkasi tik išrinktieji, pažymėti auksine žvaigžde, su didele širdimi ir kilniais norais. Renkasi tokie, kurie netrokšta būti kažkur kitur, su kažkuo kitu, kurie neieško panašių gestų, balso tembro ar pokalbio temų. Kurie neieško, nes jau būna radę, ko reikėjo.

Ta velniškai nepadori žmogaus prigimtis visada siekia negalimo. Siekia tų, kurie ieško kitokio kelio, nei jau pramintas, nei tas, kuris pasidarė per daug gerai pažįstamas. Jeigu tik nustosi norėti, viskas pasikeis. Alkis, kurio neužpildysi net gardžiausiais patiekalais, neleis ramiai miegoti. Taip ramiai, kaip miegama nieko nesapnuojant. Sapnuose vis bus dairomasi tų iki galo neištyrinėtų lūpų, tų kūnų, ant kurių nebuvo surasti nauji žvaigždynai. O realybėje ir vėl bus prisiminta, kad labai dažnai žmogus turi tenkintis tuo, kas lieka, o ne tuo, ką galėtų gauti, labiau pasistengus.

Ir nors pavargęs nuo niekad nesitraukiančios paranojos nebesugebi gyventi kitaip, vis tiek bandai, lyg tūkstantinis bandymas galėtų būti sėkmingas. Bandai paskandinti save alkoholyje, paskui ašarose, o galiausiai vonioje. Visi bandymai būna kelias į susimovimą. Į besikartojantį suvokimą, kad savo mizantropiškame gyvenime taip nieko gero ir nepasiekei, net visko užbaigti nesugebi. Ir ar verta? Ar verta nebepakilti iš lovos? Ar verta šitaip kvailai elgtis vien dėl keletos nesėkmių? Dėl kažkur prasmegusių keletos norų ir siekių, kurių nebuvo įmanoma pasiekti.

Nubusi kasryt nepažįstamose lovose ir spruksi, kad nereiktų bandyti lipdyti nejaukaus rytinio pokalbio. Troškai visai ko kito, bet tenka tenkintis tuo, kas lieka, kai geriausius gabalėlius pasirenka gudresni, žavingesni ar turintys daugiau charizmos. Bandysi guosti save, kad šitaip sulipdytas šitas pasaulis ir kartais nuraminsi audras bešėlstančias kažkur viduje. Girdėsi aidus praeities, bet skandindamas save nepažįstamoje vietovėje įtikinėsi, kad viskas yra net per daug gerai, bet kuo toliau, tuo sunkiau bus patikėti šita nesąmone, bet kažką keisti bus ne tik per vėlu, bet jau ir per sunku, nes, kartais atrodo, kad žmogaus prigimtis taip jau padaryta, kad greitai priprantame ne tik prie gero, bet ir prie to, dėl ko nereikia stengtis.

266 views
 
Yorumlar
Iwetjaaa 31.08.2014

+++

Plunksna15 Plunksna15 31.08.2014

:*

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor