BALACA QIZIN DILEYI
25, Baku, Azerbaycan

Ozunu cox kederli ve tek hiss eden yetim bir qiz yolda gederken bir kola kepeneyin iliwdiyini gorur. Xilas olmaq ucun caliwdiqca tikanlar kepeneyi daha da cox elden salirdi. Kicik yetim qiz diqqetle kepeneyi xilas edir. Ucub getmek yerine kepenek gozel bir periye cevrilir. Qiz gozlerine inana bilmir. Peri balaca qiza:"Senin benzersiz gozel urekli davraniwin ucun, sene bir dilek dileme haqqi verirem" deyir. Qiz bir an duwunur sonra "Xowbext olmaq isteyirem" deyir.
Peri "Yaxwi" deyir. Ona dogru eyilir ve qulagina picildayir. Sonra da gozden itir. Qiz boyuduyu muddetce ondan daha xowbext hec kim olmur. Her kes ona xowbextliyinin sirrini soruwur. O ise gulumseyer ve "Sirrim, balaca vaxti bir perinin mene dediklerine emel etmeyimdir" deyir. Yawlanib olum doweyine duwduyunde, qonwulari etrafina toplanirlar. Sirrinin de onunla birlikde itib getmesinden qorxurlar. "Xahiw edirik bize soyle" dediler... "Peri sene ne soyledi?"
Sevimli yawli qadin gulumseyer ve "Mene bele soyledi" deyir:
"Ne qeder salamatsan, ne qeder yawli, ne qeder gencsense, zengin yada kasibsansa her zaman bir ki her kesin sene ehtiyaci var."

Ele insan olmaq lazimdir ki cemiyyet hemiwe sene ehtiyac duysun. Cemiyyetde yararli olduqca hemiwe insanlar terefinden sevilersen ve hemiwe xowbext olarsan.

1 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor