Gazze'deki Kudüs Günü'nde Nasrallah Tişörtleri (FOTO)
49, Moscow, Rusya


19.08.2012, 13:25:04




Gazze'deki Kudüs Günü'nde Nasrallah Tişörtleri (FOTO)Mübarek Ramazan ayının son cuması dünya Kudüs Günü dolayısıyla Gazze'de büyük bir yürüyüş düzenlendi.


Gazze'deki İslâmî hareketin ve diğer direniş gruplarının çağrısıyla, bugün (17 Ağustos Cuma) Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen yürüyüşe büyük bir kalabalık katıldı.

Yürüyüş Cuma namazı sonrasında düzenlendi. Namazın kılınmasının ardından Gazze şehrindeki camilerde toplanan cemaatler yürüyüş için harekete geçtiler. Yürüyüşe katılanlar Filistin bayraklarıyla ve Kudüs'ün işgalden kurtarılmasını isteyen sloganların yazılı olduğu pankartlarla Gazze'nin ortasındaki Burcu'ş-Şuvar ve el-Husari'ye doğru ilerlediler.

Burcu'ş-Şuvar önündeki meydanda düzenlenen programda Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Rabah Mehna, programı organize eden gruplar adına bir konuşma yaptı. Mehna, Kudüs'ün kurtarılmasının içi boş ve zararlı masa başı görüşmelerle, çözüm fantazileri üretmekle, kınama ve tepki açıklamalarıyla olamayacağını vurguladı.

Mehna, Ramallah yönetimine ve Başkan Mahmud Abbas'a bir çağrıda bulunarak siyonist işgal devletiyle görüşmelere, güvenlik işbirliğine derhal son vermelerini, işgale ve onun cinayetlerine karşı çabaları birleştirmelerini istedi.

Kudüs'ün özgürleştirilmesi için şüpheli pazarlıkların bir işe yaramayacağını ifade eden Rabah Mehna, silahlı direniş dâhil olmak üzere direnişin bütün metotlarına başvurmak gerektiğini dile getirerek Filistin'deki direniş gruplarının ulusal ilkelerine sahip çıkma konusundaki kararlılıklarını sürdürdüklerini hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



..

1 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor