İngiliz İstihbaratı Suriye Muhalefetini Böyle Eğitiyor
49, Moscow, Rusya


12.08.2012, 03:49:11


zoom_in.png zoom_out.png

İngiliz İstihbaratı Suriye Muhalefetini Böyle Eğitiyorİngiliz gazetelerinden Daily Mail'e göre İngiltere Özgür Suriye Ordusu'na gizli destek verip Suriye muhalef liderlerini eğitiyor.


Gazeteye göre, İngiliz istihbaratı son olarak Özgür Suriye ordusuna gelişmiş uydu telefonlarını sağlıyor.

İngiliz istihbaratının Özgür Suriye Ordusuna suya, toza ve çarpmalara dayanıklı uydu telefonları sağladığını yazan gazete, “son nesil telefonların sağlanması İngiliz dışişlerinin Suriyeli silahlı gruplar arasında birliği sağlamalarına yönelik bir misyonunu oluşturuyor” ifadesine yer verdi.

Gazete ayrıca, Suriye muhalefet liderlerine. Suriye halkına ve uluslar arası topluma nasıl konuşacakları noktasında eğitim verdiğini yazdı.

Gazete, İngiliz askeri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İngiliz Özel güçlerinin Özgür Suriye ordusuna silah ve eğitim desteği verdiğini ve Suriye içinde operasyonlar düzenlediğini, bu güçlerin Ürdün’deki üslerinden Suriye’ye sızdıklarını belirtiyor.

Eski İngiliz komutanlarından ve İngiliz istihbarat subaylarından olan Richard Kemp, İngiliz hükümeti’nin Suriye içinde olmadıktan sonra Suriyeli silahlı gruplara pratikte bir destek veremeyeceğini söylerken, İngiltere Dışişleri bakanı William Hague da İngiltere’nin Özgür Suriye ordusuna olan pratik desteğini artırdığını belirtiyor.

.

2 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor