Ψυχολογία του Ελληνικού Λαού - Δικαστή Ν. Κέλλυ
38, Αθήνα, Yunanistan

Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας ο Έλληνας αποκαλυφθηκε πάντοτε κατώτερος απο τις περιστάσεις, αν και απο διανοητική αποψη κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.
Ο Ελληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστης, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλα γεμάτος προλήψεις, θερμοαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.
Έκτισε τον Παρθενώνα και, αφου μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξη, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονίσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το '21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.
Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θελετε. Κι αν μπορείτε, προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε.


Από τον δικαστή Ν. Κέλλυ σε διαγωνισμό για την ψυχολογία των Ελλήνων.

41 views
 
Yorumlar
wildflower 20.10.2010

Μπορώ να πω πως συμφωνώ μαζί του.
Και σίγουρα είμαστε πολύ πιό μπροστά απο όλους τους άλλους λαούς σε εξυπνάδα και οξύτητα σκέψης.Αλλα...

Vangelis Vangelis 20.10.2010

αλλά έχουμε πάρα πολλά μη αξιόλογα τυπάκια

wildflower 20.10.2010

Σωστά.Το "αλλά..." που έγραψα πήγαινε σ'εκείνους...αλλα και σ'εμάς τους ίδιους έτσι?ας μην βγάζουμε την ουρά μας απ'έξω ;-)

Vangelis Vangelis 20.10.2010

ναι φταίμε και εμείς που δεν έχουμε πάρει μια "βρεμένη σανίδα" και να τους πάρουμε στο κυνήγι. μην πάει το μυαλό σου οτι αναφέρουμε στους πολιτικούς αλλά σε κάτι άλλα μεγάλα νούμερα.

jimmorrison 20.10.2010

lambalουκο στειλε μου κανα λινκ για εκπομπες ρε ψηλε...
ο Ελληνας βασικα πιστευω οτι ειναι ολα τα παραπανω αλλα συμφωνω με το θεμα "βρεγμενη σανιδα" αλλα χωρις εξαιρεσεις...απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο...μας χρειαζεται ολων μας ενα χερακι ξυλο...

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor