27.02.2012
Tere päike!
64, Haapsalu, Estonya

„Tere Päike!“ on tahtmine iga kord hüüda, kui soojust läbi näonaha südameni kiirgab. Lõpuks ometi võib kamina, küünlad ja muu põleva kraami rahule jätta, mis siiani aitas pimedusestressi eemal hoida. Teatavasti saame me elusat tuld silmitsedes samalaadset energiat, mida päike meile pakub. Ainult doosid on pärispäikesega võrreldes minimaalsed. Nüüd aga on päike meile kõigile tarvitamiseks taaskord välja pandud, nii et astugem ligi!
Oleme oma Maakeraga Päikese ümber suundumas periheelist aheeli suunas. Eks see pisut diskrimineeriv ole põhjapoolkera suhtes, et talvel, mil päike horisondist lahti lasta ei taha ja üleüldse harva näole annab, oleme talle tegelikult kõige lähemal. Suveks aga liigub Maakera päikesest kõige kaugemasse punkti. Niisiis on suvine lauskõrvetamine lõunapoolsete jaoks. Meie päike on jahedam, kuid siiski kirgas.
Terviseturgutus ja kerge paast
Loodus meie ümber on aga juba taliharjapäevast alates päikesega mestis – kõrred lükkavad lund endast eemale, hangeservad on pitsiliseks sulanud. Vastlapäevast alanud paastuaega on hea kasutada organismi puhastamiseks. Toit on nüüd vähem lihane ja ega seda tugevat toitu pole enam niipalju vajagi – päikesevalguses saaks ehk pranastki söönuks. Ning märtsikasside tulekuga ka õhust ja armastusest (siis jällegi pranast?).
Kevadväsimuse vastu aitab kaseviht
Vihtleme ja organism puhastub
Praktilise poole pealt aga tasuks meelde tuletada mõnede ravimtaimede tervistavat toimet. Traditsiooniline saunaviha komponent kaseleht on üks parimaid organismi puhastajaid. Teda võib teena juua, temast võib teha ka vannitõmmise. Vanad eestlased pugesid saunas kaselehehunnikusse ja higistasid niimoodi välja igasugused haigused.
Kevadväsimuse vastu kaeratõmmisega
Kevadväsimuse peletamiseks on hea ka kaerateratõmmis. See on nii puhastava kui jõudu andva toimega. Tõmmis tehakse nii: loputatud kaeraterad valatakse termosesse, peale keev vesi. Paari tunni pärast võib juba tarvitama hakata, kuid ka järgmisel päeval on jook veel soe ja mõjus. Teetõmmistele võib alati lisada pisut mett. Mees on palju kasulikku, kuid üks tema tähtis omadus on ka võime organismi puhastada.
Ja kui tunnete, et vajate kiiret energiasüsti, tehke kibuvitsamarjateed. Sealt saate nii karotinoide, mis naha pringiks teevad, kui ka ohtrasti C-vitamiini.


2 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor