Mida arvad sina "valgusetoojatest" vabamüürlastest?
54, Pärnu, Estonya

Üks vabamüürlane ohkas, et Soomes ei taha naised enam kodus süüa teha.

Vabamüürlaste üks põhiloosungeist - vabadus võrdsus vendlus ja nende väljamõeldud feminism samas on just selle olukorra loonud, et traditsioonilisi soorolle enam ei järgita. Naised on küll palju sõltumatumaks saanud, aga muuhulgas kannatab selle tõttu ka iive. Lihtsalt ei taheta rohkem lapsi, kui ise ollakse suuteline üles kasvatama. Hääbunud peretraditsioonide tõttu ei saa meestele loota. Nii ka see soomlane oli naisest lahku läinud. Võib küll olla ühe vanima aurulaeva või mille iganes omanik või rikkurina põhimõtteliselt osta endale uue naise, aga kas see teda sealjuures ka õnnelikuks teeb. Samas elu vabamüürlasena aitab isiklikku positsiooni ja rikkust säilitada/suurendada.
Vabamüürluse põhialuseks on Pühadus Jahvele. See näitab, keda kõik rahvad teenima peavad. Selle uue maailmakorra loojatele hakkas Hitler omal ajal vastu, võttes peale 1. Maailmasõda nende poolt äraostetud pakrotistunud Saksamaa sakslastele tagasi. Hitler tahtis ka raha ekvivalendi aluseks panna kulla asemel tööga loodud väärtused. Selle peale kuulutasid juudid välja püha sõja ja nimetasid Hitleri sellise tegevuse holokaustiks. See juutide nn viies kolonn lihtsalt tuli ühiskonnast elimineerida. Sama tegid ameeriklased jaapanlastega USAs, aga sellest eriti ei räägita. Näeme, kui hästi töötab vabamüürlaste holokaustimüüt siiani. Inimesed saavad reaalseid vanglakaristusi, kes holokausti kohta julgevad kriitikat teha.
Tekkinud majanduskriisis saab süüdistada just neidsamu uue maailmakorra loojaid. Raha aluseks on ka väärtpaberid, mis ühel hetkel lihtsalt pahnaks võivad osutuda. Eesti valuutareserv on kulla asemel suures osas kaetud Lipstoki jutu järgi väga kindlate väärtpaberitega. Kes ütleb, et need ühel hetkel pole lihtsalt vanapaber, millel vaid teatud numismaatiline väärtus :) Mis Eesti riigist sellisel juhul võib saada... Mõtlemapanev?

143 views
 
Yorumlar
jost 18.09.2010

Jüri Lina andmed (2003.a.) vabamüürlastest Eestis:

Eestis oli 1999. aastal 150 vabamüürlast.Praegu ligi 300. Esimene loož Isis rajati 12.oktoobril 1773. Tuntuima eesti vabamüürlase Gunnar Aarma andmeil kuulusid Eesti president Konstatin Päts ja vägede ülemjuhataja Johan Laidoner 1930. aastl Rootsi looži ("Kuldne kroon Eesti lipul".Tallinn, 1992,lk.35.). Pärast nõukogude võimu langust rajati 12. juunil 1993 Tallinna loož Fööniks.Praegu on loože : Patria veel Tallinnas, Ugandi Tartus (rajati 16.mail 1998) ja Perona Pärnus (asutati 29.veebruaril 1996), üks loož Haapsalus. Lisaks moodustati mais 1999 Eesti suurloož.
Innukamad eesti vabamüürlased: Arno Köörna (sai vabamüürlaseks Soomes 1.detsembril 1991, oli aasal 1993 loožimeister Fööniksis), Jaak Ratassepp (suurlooži sekretär), Toomas Lehtla, Paul Gorbovsky, Voldemar Promet, Ivar Kallion, Jaan Eilart, Juhan Aare, Eduard Tüür, Paul Himma, Peeter Saul, Jevgeni Kazakov, Rein Grünberg, Jaak Viller, Raido Rüütel, Eero Vaarman, Arnold Meister, Tiit Pruuli, Siim Kallas, Anti Oidsalu, Kaarel Jaak Roosaare, Aksel Treimann, Heino Levald, Olari Taal, Hannes Tamjärv, Enn Soosaar, Andres Keevallik, Jaak Allik, Aarne Mikk, Anti Liiv...
Harri Tiido on Trilateraalse komisjoni Euroopa täitevkomitee liige.

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor