...relvaga ringi liikudes...
57, Jyväskylä, Finlandiya

Relvaga ringi liikudes tabab sind harukordne tunne. Relval on militariseeriv mõju. Kohalikud küla politseinikud teadsid, et mul on relv, kuid maapiirkondades ei ole kombeks väga kergelt relvi käest ära võtta.

Seda võib nimetada minu elu tumedaks perioodiks, mille käigus aga õppisin palju inimestest ja elust endast. Mõistan hästi maailma, mis eksisteerib väljaspool tavaühiskonda. Teatud mõttes on tegemist palju selgema maailmaga. Hiljem aga muutsin oma elu suunda ja alustasin juuraõpingud. Vabanesin relvadest seetõttu, et minu endine sõber varastas need ja müüs suures rahapuuduses allilmale. Pealegi poleks need midagi head tähendanud. Relvad ei kuulu pereelu juurde.

Mida ma isiklikult arvan Soome ühiskonnast?

Ma ei ole arst, papp ega psühholoog. Ma ei leia oma hääles ka värisevat tooni. Olen siiski teinud läbi raske teekonna õnnestumisest läbi ebaõnnestumise uue õnnestumiseni ja mul on tugev arusaam, millest Soomes eksisteeriv vägivald on saanud alguse. Soome ühiskond on tegelikkuses ääretult julm ja südametu. Kui peaksid kalduma kõrvale ühiskonna poolt täpselt määratletud teelt, siis on tagasitee väga keeruline.

7 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor