13.03.2013
Majandus
51, Tartu, Estonya

Sandor Liive: kodutarbija võiks elektrit saada ka tasuta

(50)
Sandor Liive: kodutarbija võiks elektrit saada ka tasuta
Foto: Andres Putting
Eesti Energia mullune kasum ületas kolmekordselt kodupidamiste elektritarbimise käibe, mis energiafirma juhi Sandor Liive sõnul tähendab, et elektrit võiks inimesed saada ka tasuta, kuid see poleks kuigi mõistlik.

Eesti Energia mullune puhaskasum oli 149 miljonit eurot. Sellest üle kahe kolmandiku teenis ettevõtte vabaturult või põlevkiviõli müües. Samal ajal oli kodutarbijatele elektri müügikäive kõigest 52 miljoni euroni, vahendab ERR.

"Saaksime ju ühe kolmandiku kasumiga anda kodutarbijatele elektrit tasuta. Meie kasum on kolm korda suurem kui üldse käive kodutarbijatel Eestis," selgitas Liive intervjuus Vikerraadiole, kuid lisas, et tasuta asjade ei ole kõige õigemad.

Reklaam



Palju on Liive sõnul Eesti Energiale ette heidetud ka kõrgeid liitumistasusid. Täna kehtib süsteem, et kui oled liinist kuni 400 meetri kaugusel, siis on liitumine fikseeritud hinnaga, kui kaugemal, siis tegelikust hinnast lähtuvalt.

Sellest lähtuvalt heitis president Toomas Hendrik Ilves oma vabariigi aastapäeva kõnes energiakontsernile ette, et kõrged liitumistasud pärsivad ettevõtluse arengut.

"Olen presidendiga nõus, et Eesti Energia dividendide kasutamine on mõttekoht," ütles Liive. Samas tuletas ta meelde, et mõni aasta tagasi oli meedias suur teema, et üksikud talud on siiani elektrita, kuid riik leidis toona lahenduse. Regionaalministri alluvuses tehti eraldi fond ja riik pani eelarvest raha ja toetas neid liitumisi.


http://www.maaleht.ee/news/uudised/eestiuudised/sandor-liive-kodutarbija-voiks-elektrit-saada-ka-tasuta.d?id=63981875

3 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor