Head 420 päeva!
31, Tartu, Estonya

420 on ülemaailma kanepitegemispäeva!

Narkootilised ained on seadusega määratletud ja kanep tõepoolest kuulub Eestis nende hulka. Ainete liigitamine narkootiliseks ja mittenarkootiliseks on selgelt mõjutatud kultuurilisest taustast(kohalikud ained on sageli legaalsed või lihtsalt võimuorganid ei karista nende pruukimise eest). Meil on alkohol, afgaanidel oopium, igasugu Lõuna-Ameerika shamaanidel deliiriumit põhjustavad juured-seened-lehed, kolumbialaste seas koka lehed jne jne.

Alkoholil, tubakal, kanepil, heroiinil, kohvil, amfetamiinil, LSD-l jms. on ühine joon - nad kõik muudavad inimese taju, nende erinevus on lihtsalt selles, et mõningate tarbimist peab ühiskond tabuks ning mõningate ainete(alkohol) pruukimist peetakse sageli uhkuseasjaks(a.la ma jõin 2 litti lauakat nädalavahetusel, praise me!)

Ääremärkusena ütlen ära, et jah, alkohol võib suurel tarbimisel viia sind seisundisse, kus sa ei tee reaalsusel ja kujutelmal vahet, st. võid asju näha. Samuti võib seda väga kaudselt põhjustada ka tubakas ning kohv - tegemist on stimulantidega, mis ergutavad sind: oled öö või rohkem järjest üleval ja võid unepuudusest ajutiselt segi keerata.

Ahjaa, see ka veel, et seaduses on kohe eraldi rida välja toodud, mis defineerib sõna "narkomaan." Tegemist siis inimesega, kes on sõltuvuses narkootilisest või psühhotroopsest ainest. Avalikkus on kahjuks kiire narkomaaniks tembeldama inimest, kes kasvõi ühe korra jääb narkootikumidega vahele. Samahästi võiks kutsuda kõiki inimesi, kel on alkoholi pudel poekorvis või kodus baarikapis, joodikuks.


8 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor