03.07.2008
Kell 5 öösel
44, Dublin, İrlanda

Täna öösel kella 5 ajal võis Kohilas Tohisoo pargis näha päris kummalist vaatepilti: Mingi imelik väljaveninud dressipükstes suhteliselt kalkari moodi tüüp jookseb ringi seljakotiga, millest väänlevad välja veel omakorda 2 juhet: Üks neist suurtesse kõrvaklappidesse, mis peas; Teine käes oleva videokaamera külge.

Et siis mis värk?

Noh, tegelikult oli see imelik tüüp mina ise.

Tulin puhkuse ajaks maale ja siin olles tekkis korraga mõte salvestada stereohelis varahommikust linnulaulu. Kuna tegu oli spontaanse mõttega, polnud ma maale tulles end õige tehnikaga varustanud. Aga noh, ega ma alla andnud. Pärast veidi mõtlemist jõudsin selgusele, et mul siiski on üks stereomikrofon käepärast nimelt videokaamera, millesse see sisse ehitatud.

Üsna pea ilmnes aga probleem: Kui tavaolukorras koduvideo salvestamiseks on sellest kaamerast enam kui küll, siis püüdes ainult helile keskenduda selgub asjaolu, et mehhanism, mis DV-kassetile salvestab, teeb küllalti palju häirivat müra ning see jääb salvestusse sisse. Et siis seda elimineerida, tuli mul kohe uus lahendus: Võtta kassett videokaamerast üldse välja ning üritada salvestada reaalajas kaameravälise seadme peale (milleks siis ainsa kadudeta salvestust võimaldava seadmena valisin maale kaasa võetud sülearvuti).

Mõeldud - tehtud: Võtsin panipaigast suvalised (mitte-tänavalkäimise-riided, millega keldrist kartuleid tuua saab) ning seadsin sammud parki, käes Canoni videokaamera, millest Firewire kaabel jooksis seljakotis olevasse läpakasse, mis salvestas selle kaudu reaalajas kaamerast tulevat signaali. Peas olid mul aga suured kõrvaklapid (mis samuti läpaka küljes olid), et monitoorida kaamerast läpakasse jõudvat heli. Pilti ei salvestanud.

Eesmärk:
Salvestada stereohelis ilusat linnulaulu, võimalusel ka puude kohinat tuules.

Tulemus:
Ilusa linnulaulu osakaal: 5% salvestusest;
Mu enda kõndimise sahin rohus: 10% salvestusest;
Varajase mesilase sumina osakaal: 1%;
Rämeda häälega kädisevate harakate ja kraaksuvate vareste osakaal: 84% salvestusest.

Järeldused:
Kui inimene väga tahab, suudab ta igale probleemile lahenduse leida, isegi kui see lahendus kõrvalseisjaile võib naljakas välja paista :D
Ma peaks uue videokaamera ostma sellise, millel oleks mikrofonid korpusest väljaspool ja tuulekaitsega :P
Kohilas on võimust võtnud varesed, hakid ja harakad.

- aamen -

39 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor