Napuštene  životinje
50, Obrenovac, Sırbistan

Nekima je poznato (onima koji me poznaju) da jako volim životinje i da povremeno po neku i udomim. Imao sam raznih susreta bilo je tu mačića,štenaca jednom sam čak i prase pronašao koje je odraslo i postalo baš lep i priplodan vepar. Pre nekih petnaestak dana kada sam izašao iz autobusa vraćajući se kući na livadi pored koje prolazim video sam jednu staru kozu koja je mirno pasla. Prošao sam i nisam obraćao pažnju jer sam mislio da je nečija iz okoline. Dva dana posle toga prolazio sam istim putem koza je bila na istom mestu pasla i nekako me tužno gledala. U povratku kući posle nekoliko sati koza je i dalje bila tu prišao sam joj ali je ona počela da se joguni čak je pokušala i da me udari glavom ali je bila iznemogla i natečenog vimena. Otišao sam kući i uzeo štranjku(za one koji ne znaju štranjka je kanap za vezivanje stoke) vezao je i odveo kući.Bila je puna čička i kojekakvog trnja ubrzo se pripitomila kada je videla da joj ne želim zlo. Uzeo sam tople vode i oprao joj vime i pomuzao je odmah se primirila i postala umiljata žensko kao žensko žim je za sisu uhvatiš ona počne da se umiljava kažem ja njoj daj bre kozo jedna nisam ti ja jarac ako sam te pomuzao samo sam ti pomogao da te ne boli vime.Belka se odmah umirila i odustala od svoje opake namere koju je imala prema meni. Sada je lepa,čista i muzem je svaki dan niko je ne traži a meni dobro dodje kozije mleko jer je jako zdravo možda počnem i sir da pravim. Ne znam ko bi mogao da odbaci tako slatku životinju koja još i mleko daje ali dobro šta da se radi svet je surov i okrutan. Ima li neko od vas neka slična iskustva oko udomljavanja bilo kakve životinje?

46 views
 
Yorumlar
nesha 19.08.2016

Uh u velikoj sam dilemi pojma nemam šta da radim bio mi komšija pre oko pola sata sat ima divnog konja lipicanera mlad jak konj skoro pa ždrebe. Čovek duguje neki novac pa bi da konja skloni a zna za mene da volim životinje pa bio da me pita da li bih hteo da prihvatim da se staram o lipicaneru a mnogo je lep konj mislim da ću sutra otići da ga uzmem dok čoveku ne prodje gužva jer ako mu uzmu konja ode on u kobasice a protivnik sam toga.

aleksandra 19.08.2016

*HI*

nesha 22.08.2016

Pobegla mi koza, ali lipicaner je zatvoren i na sigurnom

nesha 19.08.2016

a koza mi se opet ne daje baš umilno zamekeće kad me vidi da dolazim da je muzem.

Ace Grizli 19.08.2016

zanimljivo *OK* *ROSE* *THUMBS UP* *YES*

Piraterija 19.08.2016

Znaci one ovcice ispred klubova sto ih stalno vidjam, ustvari su napustene ovcice....Ja sve mislim imaju vlasnika, pa ne diram da se ne zamerim ni ovcicama ni vlasnicima...
A one tugaljivo gledaju prema meni u full opremi...
Rekao bih da nisu skoro pomuzene....

Tacno treba biti od akcije...

nesha nesha 19.08.2016

ma bre ovo je prava koza sa rogovima i ne ide u klubove

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor