Lanardas's blog

Lanardas
31, Tali, Estonya

Laste tekk on oluline osa igapäevasest mugavusest ja turvatundest, pakkudes lastele soojust ja pehmust nende igapäevaelus. Tekk on enam kui lihtsalt kangatükk – see on kaaslane, mis loob hubase keskkonna unele, lugude jutustamisele või lihtsalt mõnusale puhkehetkele.

Üks oluline aspekt laste tekkide juures on nende materjal. Enamik tekke on valmistatud pehmest ja hingavast materjalist, mis tagab lapsele mugavuse ja hea une. Puuvillased tekid on sageli eelistatud, kuna puuvill on looduslik kiud, mis ei ärrita tundlikku laste nahka.

Laste tekkide kujundused on mitmekesised, kajastades sageli lapse lemmiktegelasi, loomi või värvilisi mustreid. See mitte ainult ei tee tekki visuaalselt ahvatlevaks, vaid võib ka stimuleerida lapse kujutlusvõimet ja loovust. Lisaks on olemas ka isikupärastatud tekid, kuhu saab lisada lapse nime või erilise sõnumi.

Lisaks kodusele kasutamisele on laste tekid suurepärased kaasvõetavad kaaslased reisidel, olgu siis autos, lennukis või rongis. Need annavad lapsele turvatunnet ja aitavad leevendada uute keskkondade või olukordade põhjustatud ärevust.

Vanemad peaksid valima tekke, mis on lihtsasti hooldatavad, masinpestavad ja vastupidavad. Lastele meeldib sageli oma tekiga mängida, tehes sellest teinekord mitmekülgse mänguasja.

Laste tekk on enam kui lihtsalt esemeke – see on turvatunne, soojus ja armastus, mis ümbritseb last tema igapäevastes seiklustes. Õige tee valimine võib muuta lapse teki lemmikuks, mis saadab teda läbi kõigi lapsepõlve mälestuste.


1.      Mille poolest erinevad üheaastased, kaheaastased ja mitmeaastased lilled üksteisest? Too näiteid.

Rohttaimi liigitatakse eluea järgi: üheaastased taimed, kaheaastased taimed ja mitmeaastased taimed (püsikud). Üheaastane taim on ühe aasta jooksul kasvav, õitsev, seemneid andev ja surev taim. Neid taimi nimetatakse tihti ka suvelilledeks. Näiteks:  lõvilõug, petuunia, leeksalvei
Kaheaastasteks nimetatakse taimi, kes esimesel aastal kasvatavad varred ja lehed ning alles teisel aastal õitsevad ning viljuvad. Kaheaastasi lilli loetakse tihti ka suvikute hulka. Näiteks: võõrasema, kelle eluring kestab kaks aastat ning kes  esimesel aastal moodustab lehekodariku ning järgmisel aastal õied ja seemned.
Mitmeaastased taimed ehk püsililled on taimed, kelle eluiga on pikem kui 2 aastat. Mitmeaastaseid taimi liigitatakse veel lühiealisteks ja pikaealisteks. Püsilillede hulka nimetatakse sageli ka mitmeid poolpõõsaid. Näiteks: kuldkepp
2.      Arutle, mis võib juhtuda, kui lilletaim (ed)  istutada ebasobilikule kasvukohale (valgus, mulla viljakus, niiskus). Miks on tähtis taimede kasvukoha nõuetega arvestada? Too näiteid.
Väga tähtis on jälgida, missugused kasvutingimused eri lilleliikidele sobivad. Igal taimel (lilleliigil) on omad kasvutingimused. Õiged kasvutingimused (valgus, mulla viljakus, niiskus) on tähtsateks nõueteks, mis on olulised  taimede kasvamiseks, õitsemiseks ja viljumiseks.
Valgus: Osad liigid vajavad oma kasvamiseks ja õitsemiseks palju valgust, teised aga hoopis varjulist kasvukohta. Valgusnõudlike taimede istutamise varjulisse kohta võivad taimed välja venida. Nad võivad õitseda väga väheselt ning isegi nende kasv ja areng võib pidurduda. Kui aga taimed, kes armastavad varjulist kohta ja istutada päikesepaistelisse kohta, võivad nad saada suuri päikesepõletusi. Nende lehed kas närbuvad või tekivad pruunid laigud. Päikesepaistelist kasvukohta nõudvad taimed: raudürdid (Verbena), magunad (Papaver), tsinnia (Zinnia). Poolvarjulist kohta nõudvad taimed: begooniad (Begonia semperflorens). Varjulist kohta nõudvad taimed:…


Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor