nesto sto bi trebalo procitati
39, Niš, Sırbistan

 ...od mog brata...
 Dragi moji fejsbuk prijatelji,
obzirom da nemam dovoljno mesta u prostoru status updatea to cu svoje razmisljanje podeliti sa Vama u vidu beleske koju cu nadam uspeti nekako da vam poturim. Da Vam poturim na citanje, ne na cutanje.

Radi se o festivalu “Batlle of Bands” (radi ekonomije skraticu ga na “BoB’) kojem trazim kvalifikaciju u kategorijama morala. Verovatno ce mi se do kraja pisanja ovog teksta “javiti” odgovarajuci termin. U svakom slucaju mogli su ovo izoblicavanje odraditi i neki veci rokeri od mene. Ali izgleda da je meni pripala ta duznost da objasnim kako City records odnosno Pink TV istovremeno peru i obraz i pare. Sto se para tice imam mnogo sta da kazem ali cu to sacuvati samo za one kojih to iskreno interesuje. Pranje obraza je vidljivo i moze Vam biti svima interesantno. A, kako ono izgleda pokazacu navodeci nekoliko proverljivih cinjenica:
1. Na stranu sto PGP svake godine plasira najmanje 5 mladih bendova r’n’r’ orijentacije i sto je pocetkom 2007 predstavio novu srpsku scenu objavljujuci kompilacijsko zdanje “Jutro ce promeniti sve”. Na stranu Demo masters 202 i sl. Na stranu sto je i “Firchie fest” u SKC odrzan iste godine – BoB na svom sajtu istice – PRVI SMO POCELI.
2. Pobednika Festivala očekuje izdavanje albuma za "City records", a svih 27 učesnika snimiće po jednu numeru za kompilacijski album "Battle of the Bands". Pobednik je Tattoo, cija je frontmenka prva izbacena iz “Operacije Trijumf” zbog svoje r’n’r prirode. Citava “OT” je bila nista druga do “urbanija” verzija Zvezda Granda, a sada su se “OT zvezde” udomile na Pink TV. Prelaskom Velikog Ruzicastog Brata na veliku ruzicastu televiziju, preuzimanje je kompletirano. Citava skalamerija je kupljena –ostalo je jos samo kupiti duse mladih rokera. BoB je upravo to.
3. BoB se odrzao u DOB-u (Domu Omladine Beograda) gde se oduvek svirao dobar rok. Za manje od nedelju dana posle fenomenalnog nastupa BiH r’n’r’ benda "Letu Stuke " ukazala se potreba da se prostor DOB-a okadi (da ne preteram sa dezinfekcijom). A, sta se zapravo desilo – BoB je iznajmio samo prostor od DOB-a i sam organizovao citav festival. Print media prijatelji koji na svojim duplericama razvlace zvezde i sazvezdja Granda uredno su objavili da se naslov BoB+DOB. DOB nema nikakve veze sa organizacijom BoB-a.
4. Ko je i kako organizovao festival moze se videti i iz sledecih cinjenica dostupnih i na sajtu samog BoB-a.
a. Kako tamo stoji deo zirija čine: Leontina Vukomanović, Tanja Vojtehovski, Jelena Galonić, Kiki Lesendrić, Đule "Van Gog", Vlada Graić, Saša Milošević Mare, Đorđije Stajkić i Aleksandar Saša Ignjatović. Počasni predsednik žirija je potpredsednik vlade Mlađan Dinkić. Sve sami istinski rokeri – provereni!
b. Takmicenje se odrzavalo u u "Lava bar-u" mesto na kojem koliko mi je poznato nikada nije sviran r’n’r. Naprotiv – Lava bar je bastion urbanog folka.
c. Zahvaljujući agenciji "Oktopod", koja se ne skida sa TV PINK, pobednički bend putovaće na sedam dana u Grčku.
d. Najboljem vokalu festivala kuća "Skymusic", koja tehnicki odradjuje koncerte velikih zvezda urbanog folka, poklanja vredan bežični mikrofon marke "Shure".

Dragi moji fejsbuk prijatelji, ovo su sve cinjenice, medijske cinjenice, svima dostupne.

A, cinjenica je fakat! A, “Batlle of bands” je fakat jos jedan ruzicasti falsifikat!

Pranje para i obraza. Metastazirali su, dragi moji.

Rokeri su nekada prodavali svoju dusu djavolu za dz – za drogu i sl. – i ostavili su za sobom vecnu inspiraciju.

Ovi danasnji (koji to jos nisu ni postali) je prodaju Zeljku za pare ili komadic TV ekrana – i ostavljaju za sobom - pustos, bezidejnost... Mada ce im ideje verovatno ponuditi clanovi zirija...

Nisam se setio moralnog kvalifikativa.

Do sledece bitke :)

27 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor