20.10.2011
PARADOKS
44, Beograd, Sırbistan

Ne bih puno da pametujem, ipak, ja ne pratim fudbal i mislim da je to jako dosadan i glup sport, 25 budala juri za loptom, a nekoliko miliona(od slucaja do slucaja) ih gleda.

Zaista ne vidim nikakvu car u tome.
Mada nisam neki navijac, fiktivno navijam za Crvenu zvezdu, navijao sam kao klinac, pa eto, ostadoh delija....
A i zbog onoga sta je Zvezda bila u samom osnivanju.
Ali ovo uvod u ono sto zelim da podelim sa Vama, naime, zar nije paradoks, biti nacionalista, izjasnjavati se kao cetnik ili ko zna sto jos, a navajati za partizan?
U ostalom, partizan je i osnovan da bi se struja nacionalizma, posle II sv. rata ublazila, tacnije da bi struja srpskih nacionalista, komunista, svela na minimalan nivo. Ironija je jos veca, da su ti crveni nacionalisti, navijali za Crvenu zvezdu. A da su za partizan, u glavnom navijali samo oficiri vojiske Jugoslavije i partiska vrhovka koja je tako skupljala poene.
Da bi taj novo osnovani tim dobio na znacaju, prvi put u istoriji, Jugoslovenskog fudbala, su dovodjeni igraci iz drugih republika, da bi se slika, bratstva i jedinstva prosirila jugoslavijom...
setimo se da je Bobetko prvi hrvat koji je igrao za Srpski tim.
Naravno, to je kasnije postala praksa u svetu tako da je titova ideja partizana, napravila dalekoseznije posledice.
u kasnijoj istoriji partizana, cak je i Franjo Tudjman bio precednik.
zaista, nemam nista protiv partiza, kao fudbalskog tima, ali partizzani kao gerila su mi uvek bili mrski, zbog svega sto su uradili ovom i kao i mnogim drugim narodima, a naposletku i mojoj porodici...
pa cu jos jednom postaviti pitanje. ZAR NIJE PARADOKS, BITI NACIONALISTA A NAVIJATI ZA PARTIZAN?

17 views
 
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.
Yorumunu bırak, tartışmaya başla!

Blog
Bloglar 5 dakikada bir güncelleniyor